vrijdag 8 maart 2013

Klassiek en Post-impressionisme


Beste Lezers, hierbij ook nog de twee tekeningen van Maxime. De opdracht was om op een klassieke en op een moderne manier een schilderij/tekening te maken van drie moderne voorwerpen. Op de bovenste tekening is de klassieke variant te zien en op de onderste tekening de moderne variant, gebaseerd op het post-impressionisme (denk hierbij aan Vincent van Gogh).

donderdag 7 maart 2013

Klassiek en Pointillisme

Hier is een foto van weer een opdracht van beeldende vorming, De bovenste tekening is een tekening gebaseerd op het pointillisme en de onderste op de klassieke stijl. Ze bevatten allebei dezelfde aspecten alleen zijn ze anders gemaakt en anders in beeld gebracht.

Romantiek


Geachte lezers, hierbij weer een update. Een opdracht van Beeldende vorming was het namaken van een kunst voorwerp uit de tijd van de Romantiek. Wij hebben hiervoor gekozen voor een schilderij van Eugéne Delocroix genaamd weesmeisje. Onze variant maakt een koppeling met onze huidige tijd d.m.v. de koptelefoon.

Filmpje krachtig voertuig


Beste lezers, hierbij dan eindelijk het filmpje van ons krachtige voertuig. Het is een stop-motion filmpje, wat betekent dat het eigenlijk allemaal losse foto's zijn die aan elkaar 'geplakt' zijn. Het was behoorlijk wat werk maar het resultaat is leuk geworden.

Bij het maken van een stop-motion filmpje maak je vooral gebruik van het ontwerpproces. Je bedenkt van tevoren wat je wilt gaan maken en hier zoek je de materialen bij. Bij een traditioneel ambachtelijk proces wordt vaak iets nagemaakt van een voorbeeld. Bij een experimenteel proces wordt er gewerkt zonder daar van tevoren goed over na te denken. Het is als het ware een 'experiment'. Deze twee processen zijn bij het maken van een stop-motion film niet aan de orde en hier wordt dan ook gewerkt met het ontwerpproces.

vrijdag 1 maart 2013

Toren

Dit is een toren die wij ( Maxime en Lisa) hebben gemaakt tijdens de 3e les van Beeldende Vorming. Deze toren moest iets te maken hebben met communicatie. Het communicatie deel is niet gelukt door het gebrek aan tijd want we hadden overigens maar 15 min. Toch is hij best mooi geworden :) 

Krachtig voertuig uit kosteloos materiaal

Hierbij tonen wij ons krachtige voertuig gemaakt van kosteloos materiaal tijdens onze eerste les beeldende vorming. Het was de bedoeling om 3 alternatieve manieren van 'vastmaken' te gebruiken. Naast het normale lijm en plakband hebben wij gebruik gemaakt van saté-prikkers (voor de koplampen), elastiekjes (de wielen aan de doos) en als laatste het plakrandje wat nog op het plastic flesje zat. We hebben een filmpje van ons voertuig gemaakt gecombineerd met het voertuig van 2 klasgenootjes. Het filmpje volgt nog.